Hautakivet kiventyöstön ammattilaiselta Salosta

Valmistamme sukupolvelta toiselle kestävät ajattomat hautakivet kaiverruksineen. Hyödynnä pitkää kokemustamme kivialalta ja vankkaa ammattitaitoamme. Kaunis lopputulos syntyy yhdessä kanssasi.

Ota yhteyttä kaiverruksista

Kivityö Toivonen Oy valmistaa uudet hautakivet ja entisöi vanhat. Toteutamme myös erittäin laadukkaat käsinkaiverrukset uutta luoden tai vanhaa jäljentäen. 

Kokonaisvaltaiseen palveluumme kuuluu myös muistokiven toimitus. Toimialueemme ulottuu Salosta koko Lounais-Suomen alueelle. 

Uudet hautakivet

Voit valita uuden hautakiven valmiista malleistamme tai suunnitella hautakiven itse kanssamme ammattitaitoamme hyödyntäen. Valikoimassamme on lukuisia upeita erivärisiä kivilajeja, joista syntyy yksilölliset muistokivet toiveidesi mukaisesti. Mikäli toivomaasi kivilajia ei löydy valikoimastamme, ota meihin kuitenkin yhteyttä, niin keskustellaan valinnastasi lisää. Teemme aina kaikkemme, jotta pystyisimme vastaamaan toiveisiisi parhaalla mahdollisella tavalla. 


Saat kauttamme hautakivet erilaisilla pintakäsittelyillä ja työstömenetelmillä, kuten timanttileikattuna, kiiltäväksi hiottuna, mattahiottuna, harjahiottuna, muotoon louhittuna ja poltetulla pinnalla. Olet tervetullut luoksemme tutustumaan eri vaihtoehtoihin. Toteutamme uusiin hautakiviin myös erilaiset ornamentit sekä tekstit korkealaatuisina käsinkaiverruksina. Hyödyntämämme pronssivalumerkit ja -koristeet ovat kotimaisia ja tulevat pääasiallisesti M. J. Paasikivi Oy metallivalimolta Lahdesta. 

Tutustu kuvagalleriaan

Lisäpalvelut

Hautakiven oikominen ja entisöinti

Vanha hautakivi oikaistaan usein kiven entisöinnin yhteydessä, noin 6–8 vuoden kuluttua hautauksesta. Oikominen ja entisöinti voidaan suorittaa myös erikseen. Hoidamme kaikki kiven oikomiseen ja entisöintiin liittyvät tarvittavat siirrot.

Lisänimikaiverrukset

Toteutamme uusien nimien kaiverrukset vanhoihin hautakiviin. Jäljennämme vanhan kaiverruksen kaiverrustyylin pyrkien varmistamaan kaiverrusten täsmällisen identtisyyden, jolla pyrimme säilyttämään muistomerkin ajattomuuden.

Lue lisää kivitöistä

Vanhan hautakiven uudelleen käyttäminen

Usein suvun vanhojen hautakivien kanssa käy niin, että kaiverrusten sommittelu ei anna tilaa uusille kaiverruksille tai niitä halutaan muuten järjestellä toisin.

Tällöin on mahdollista hioa pinnasta tarvittava määrä pois, jolloin hautakivi on uuden veroinen. 


Muistokiven hiontaa ennen otamme mallin kaiverruksista ja ornamenteistä talteen, jolloin voimme palauttaa saman tyylin sekä uudistaa tarpeidenne mukaan kaiverruksia.

Hautakiven hoito

Muistokivi pystytetään kestämään sukupolvien ajan. Kivi on erittäin kestävä materiaali, mutta sitäkin kannattaa huoltaa – pienellä huollolla kivi vanhenee arvokkaasti. 

Huokoisena materiaalina kivi kerää itseensä likaa ja sammalta. Erityisesti kiveen kaiverretut tekstit likaantuvat ja kuluvatkin vuosien kuluessa. Kiven pinta kannattaa pestä vuosittain harjalla ja runsaalla vedellä. Hiottu pinta naarmuuntuu helposti, joten teräsharjaa ei kannata käyttää ja kultauksien kohdalla on suotavaa olla erityisen varovainen.

Sen sijaan hiomattomat pinnat kestävät kovempaakin harjaamista. 

Kiven pesu ja tekstien uudelleen kultaaminen on usein ajankohtaista uusia tekstejä kaiverrettaessa. Kivi joudutaan puhdistamaan kaiverrusalueelta ja alue erottuu selvästi, jos koko kiven pintaa ei puhdisteta. Uusi kirkas kultaus saa vierellään nuhruiset tekstit näyttämään likaisilta. Kiven tehopesun voit tilata kauttamme myös ilman uusia kaiverruksia tai kultauksia. Perushuollettu muistokivi vanhenee arvokkaasti ja säilyy satoja vuosia sukupolvilta toisille.